Kontrol af internetforbindelse

Jeg sad lige og læste i FB-gruppen for Løgstør, at der var flere, der besværede sig over dårlige internetforbindelser, og det vil jeg godt knytte nogle kommentarer til.

  1. Hvis du kører dine interne forbindelser i huset via WiFi, skal du skal sørge for at have en ordentlig dækning i din bolig, for hvis ikke du har det, betyder nok så store og fine fiberforbindelser ikke en sk.. En WiFi forbindelse rækker sjældent ret langt – måske ikke mere 10 meter. Kontroller dit WiFi rundt om i huset med en speedtest app som f. eks. WifiScanneren. Start med at teste tæt ved den router, der udsender WiFi-signalet, og bevæg dig så væk fra routeren. Nu kan du se, hvor hurtigt signalstyrken falder. Appen WiFicanneren, der er gratis, kan hentes fra Apple Store og Google Playstore.

    Hvis dine målinger ikke viser godt signal, må du i gang med at forbedre det. Umiddelbart vil jeg foretrække at trække netværkskabel til et eller flere accesspoints rundt om i huset.

    Hvis kabeltrækning ikke er muligt kan man overveje, at købe et sæt Mesh-routere, som trådløst sender et forstærket signal fra A til B til C. Jeg ved at Stofa nogle gange leverer en sådan løsning.

  2. Når du først har styr på dit interne net i huset, kan du vende blikket mod din internetudbyders forbindelse. På en kablet forbindelse til din hovedrouter (den der er leveret af din internetudbyder) laver du ved hjælp af speedtest.net en kontrol af hastigheden på din eksterne netforbindelse. Denne test viser, om du får de hastigheder, som du er lovet (og betaler for).

  3. En anden god måde at teste en internetforbindelse er den gode gamle “ping” test, som vist nok stammer helt tilbage til da Ruder Konge var Knægt. Ikke desto mindre viser en sådan test, om der tabes pakker i kommunikationen, og om der er udsving i svartider. Åbn et terminal vindue i macOS/cmd-vindue i Windows og angiv så kommandoen ping dr.dk efterfulgt af Enter.

    Det der sker nu, er at du sender datapakker op mod dr.dk (Danmarks Radio), som returnerer pakkerne til dig, og der må ikke være pakketab. I dette eksempel har jeg anvendt dr.dk. Det kunne også være din internetudbyder eller lignende. Se eksemplet nedenfor.
Et eksempel på en scanning af et WiFi net med WiFiScanneren
Eksempel på en sund Ping-test udført på en Mac

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *