Brev fra banken…….

Jeg har i dag modtaget en besked fra banken om at oplysninger fra mit Visa Dankort ifølge Nets kunne være kommet i hænderne på forkerte personer, og at jeg i løbet af nogle uger ville modtage et nyt kort. Indtil da kunne jeg fortsætte med at bruge kortet til at handle i forretninger; men det kunne ikke umiddelbart anvendes ved handel på internettet. Endvidere blev jeg opfordret til at holde øje med transaktioner på min bankkonto.

Min første reaktion var: Det må være et forsøg på fup og svindel; men da jeg havde sundet mig lidt, kom jeg til det resultat, at beskeden nok var reel nok, idet den kom inde i min netbank. Herefter synes jeg, at meddelelsen gav anledning til flere spørgsmål end svar, så jeg stillede banken følgende spørgsmål:

Hvordan er kompromitteringen af mit betalingskort sket?

Hvorfor skal der gå flere uger inden kortet skiftes?

Det undrer mig, at jeg jeg opfordres til løbende at holde øje med min konto. Hvem betaler, hvis der sker illegale træk på min konto?

Hvor mange er ramt af denne læk?

Bankens svar, der kom overraskende hurtigt, lød lige så overraskende, at jeg skulle glemme det hele, idet det drejede sig om om et Visa Dankort, som for udgået for nogen tid siden.

Det må da kaldes en fis i en hornlygte; og det øger da godt ikke tilliden til sikkerheden hos Nets og banken.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *