Hvordan geninstalleres macOS uden tab af data

Hvis din Mac ikke fungerer som forventet eller viser tegn på sløvhed, kan du geninstallere macOS for at at rette op på det. Der kan være flere andre grunde til, at du måske vil geninstallere macOS på din Mac. Nogle tør det imidlertid ikke, da de frygter, at miste alle deres filer, dokumenter eller data i geninstallationsprocessen. I dette opslag vises, hvordan du geninstallerer macOS uden at miste data.

Når du geninstallerer macOS ved hjælp af gendannelse, mister du ikke data og programmer (hvis da du ikke vælger at slet dit hoveddrev). En geninstallation berører kun systemfiler og indstillinger, mens du holder alle dine data sikret. Sådan kommer du videre:

  1. Start din Mac i gendannelsestilstand
    Tryk og hold tænd/sluk-knappen på en Mac med Apple-silicium (M1, M2), indtil du ser Indlæsningsindstillingerne på skærmen. Klik derefter på Indstillinger> Fortsæt.

    Tryk på Kommando + R-tasterne på Mac med en Intel-processor, indtil du ser Apple-logoet eller et andet billede på skærmen.

  2. Du skal se et skærmbillede med macOS Hjælpeprogrammer med flere valgmuligheder.

  3. Start processen ved at klikke på Reinstall macOS Ventura, macOS Monterey eller den nu viste version.

  4. Tryk på Continue for at starte installationen.

  5. Vælg hoveddrevet på din Mac, når du bliver spurgt, hvor du vil geninstallere macOS.
    Hjælpeprogrammet vil nu begynde at geninstallere macOS på din Mac og sletter ikke filer eller data på dit drev. Geninstallationsprocessen kræver, at du altid er tilsluttet internettet, så sørg for, at du har en stabil internetforbindelse.

    Som nævnt i starten erstatter det kun systemfiler og indstillinger. Processen kan tage lidt tid, og din Mac genstarter et par gange, før du starter i login-skærmen. Du kan også vælge at gendanne data fra en Time Machine-sikkerhedskopi.

Som du kan se, er det forholdsvis simpelt at geninstallere macOS uden at miste filer, data, dokumenter og programmer. Jeg anbefaler dog først at tage en sikkerhedskopi på et eksternt drev ved hjælp af Time Machine-backupfunktionen. På denne måde vil du stadig have alle dine data, hvis noget går galt under geninstallationsprocessen.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *