HP Pavilion d6 bærbar PC med netværksfejl

Ovennævnte PC mister pludselig forbindelsen til nettet på det indbyggede WiFi netkort, og det skulle vise sig, at blive lidt bøvlet. Computeren kunne simpelthen ikke se SSIDen på det trådløse net, som den skulle forbinde til. Til gengæld kunne den se alle naboernes trådløse netværk.

Computeren havde kørt trådløst på en Arris router; men pludselig mistedes forbindelsen. Det første jeg gjorde var at teste, om min iPad kunne se og forbinde til routeren, og det var der ingen problemer i.

Det næste jeg gjorde var at teste om, computeren kunne forbinde til min iPhone via internetdeling. Den kunne heller ikke se min iPhones SSID.

Jeg tog PC’en med hjem for at undersøge sagen nærmere, og det første jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at tilslutte den mit net via WiFi, som også bruger en Arris Router som hovedrouter. Her kunne den heller ikke se Arris routerens SSIDer. Der var til gengæld ingen problemer med at tilslutte til et bagvedliggende TP-Link accesspoint.

Jeg lavede så en helt ny installation af Windows 10 på en anden harddisk. Resultatet var det samme. Den kunne stadig ikke “se” Arris routerens trådløse net her hos mig, og heller ikke på hjemmeadressen.

Løsningen blev, at jeg satte et TP-Link USB WiFi netkort i PC’en, og så var der forbindelse til Arris routerens trådløse net. Jeg deaktiverede efterfølgende computerens indbyggede WiFi netkort.

Min konklusion er, at der er en fysisk defekt i computerens indbyggede netkort.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *