Installation af Windows 11 på en ældre iMac

Da vores gamle iMac fra 2015 ikke længere kunne opdatere til de nyere versioner af macOS, besluttede jeg at prøve at give den en ny rolle, idet jeg ville prøve at installere den nyeste version af Windows (version 11).

  1. Jeg startede først iMac’en op i recovery mode (CMD+R) og slettede disken med den eksisterende version af macOS med Diskværktøj.
  2. Så satte jeg en USB-pind med Windows 11 installationsmedie i en USB-port og bootede op ved at holde Alt nede under opstart.
  3. Så klikkede jeg på ikonet for Windows opstartsmediet og fik så det kendte Windows opstartsbillede. Her gennemført jeg så følgende procedure for at få maskinen til at køre Windows 11.
  4. Efter den under punkt 3 anførte procedure var gennemført, kunne den almindelige installationsprocedure for Windows 11 gennemføres uden problemer

Sidste:
Det blev desværre ingen success, idet maskinen ind imellem holdt nogle gevaldige “kunstpauser”, som om den var optaget af et eller andet. I starten troede jeg, at det var igangværende opdateringer, der beslaglagde maskinens ressourcer; men da problemet stadig var der efter en uges tid, opgav jeg projektet med at køre Windows.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *