Munidorf ifølge Google Bard

I en artikel i Nordjyske den 30.oktober 2023 er der omtale af amunitionsdepotet Munidorf ved Aabybro. I artiklen anfører en repræsentant fra lokalhistorisk arkiv i Aabybro, at Google ikke har oplysninger om Munidorf. Det har Google i hvert fald i dag. Jeg lavede et opslag i Google Bard, og her er hvad jeg fandt:

Munidorf var et tysk ammunitionsdepot, der var forklædt som en landsby, beliggende nær Aabybro i det nordlige Danmark. Det blev bygget i 1940 for at forsyne den nærliggende flyvebase Aalborg-West.

Depotet bestod af tre betonbunkere og 37 træhytter, der alle var kamufleret til at ligne almindelige bygninger. Bunkerne var tyndvæggede og blev ikke nævnt i nogen byggerapporter, formentlig for at gøre dem mindre synlige for allierede bombefly.

Munidorf blev brugt indtil slutningen af Anden Verdenskrig, hvor det blev forladt af tyskerne. Stedet forblev stort set urørt indtil 2023, hvor Lokalhistorisk Forening for Aaby Sogn (Aaby Sogns Lokalhistoriske Forening) modtog bevilling fra Nordea Fonden til at oprette et udendørs fortolkningscenter omkring en af bunkerne.

Centret vil fokusere på historien om Munidorf og dens rolle i den tyske besættelse af Danmark. Det er planlagt at åbne i november 2023.

Munidorf er et unikt og vigtigt historisk sted, og det nye fortolkningscenter vil give en værdifuld mulighed for besøgende til at lære mere om dette vigtige kapitel i dansk historie.

Her er nogle specifikke ting, du måske vil vide om Munidorf:

  • Depotet blev bygget af den tyske arbejdsstyrke Organisation Todt.
  • Det var designet til at opbevare ammunition til flyvebasen Aalborg-West, der var en vigtig base for tyske bombefly.
  • Munidorf blev forklædt som en landsby for at gøre det mindre synligt for allierede bombefly.
  • Depotet blev brugt indtil slutningen af Anden Verdenskrig, hvor det blev forladt af tyskerne.
  • Stedet forblev stort set urørt indtil 2023, hvor det blev genopdaget af Lokalhistorisk Forening for Aaby Sogn.
  • Den lokale historieforening modtog bevilling fra Nordea Fonden til at oprette et udendørs fortolkningscenter på stedet.
  • Centret vil åbne i november 2023.

Jeg håber, at dette giver dig et bedre indblik i Munidorf.

Det er ikke alt, der passer; men det er altså tæt på at være rigtigt.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *