Udskiftning af harddisk i en iMac fra 2015

Min gamle iMac model 1418 fra 2015 har længe været noget langsom, og jeg har i nogen tid luret på, om ikke jeg skulle prøve at udskifte den oprindelige harddisk, og nu har jeg endelig taget skridtet.

Jeg var lidt spændt, om det nu var til at finde ud af; men som altid, når jeg skal i gang med noget ukendt, var jeg på YouTube for at se, hvorledes man adskiller en sådan maskine, hvor skærmen er limet i. Jeg fandt en udmærket video, som viste processen med at skære limen op, afmontere kabler og skifte disken. Klik her for at se filmen.

Jeg havde bestilt et sæt nyt monteringstape fra en kineserside – den var så lang tid under vejs, at den ikke nåede frem inden maskinen skulle samles, så jeg brugte i stedet en limpistol med varm lim, og det var helt fint.

Jeg fik maskinen samlet og var spændt på, om jeg kunne få liv i den igen; men det gik fint, så jeg gik igang med at installere macOS Catalina, som er den seneste macOS, som kan anvendes på denne maskine. Også dette forløb uden problemer.

Maskinen kører forrygende igen og jeg brugte en 512 GB Verbatim SSD-disk til 300,00 kr. Monteringstapen fra Kina kostede 125,00 kr. incl. fragt.

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *